top of page

17. İstanbul Bienali “Şiir Hattı” Programıyla Kamusal Alana Yayılıyor

17. İstanbul Bienali’nin, davet edilen 15 şairin 2021 yılı boyunca her ay yeni bir şiir kaleme alarak ürettiği “Şiir Hattı” isimli programı, Faiz Ahmad Faiz’in ve Nâzım Hikmet’in seçili şiirleriyle birlikte şehrin farklı noktalarında okurlarla buluşturuyor.

Şair ve yazar Süreyyya Evren'in danışmanlığında hayata geçirilen program kapsamında gerçekleştirilen proje; Mehmet Said Aydın, Donat Bayer, Zeliha B. Cenkci, Sevinç Çalhanoğlu, Cevat Çapan, Ersun Çıplak, Devrim Dirlikyapan, Haydar Ergülen, Mehmet Erte, Cem Kurtuluş, Bejan Matur, Mustafa Erdem Özler, Gonca Özmen, Anita Sezgener ve Neşe Yaşın’ı bir araya getiriyor.

Kamusal alana yayılacak program kapsamında, kentin birçok farklı noktasında Performistanbul iş birliğiyle “Şiir Hattı” okuma performansları gerçekleştirilecek. Ana mekânı İstanbul’un Kurtuluş semtinde bulunan Nostalji Kitap & Kahve olan “Şiir Hattı” programı kapsamında, İstanbul’un dört bir yanına dağıtılan 200’e yakın şiire, bienalin sona ereceği 20 Kasım tarihine kadar çeşitli dijital ve fiziksel kanallar üzerinden erişilebilecek.


"Şiir Hattı"

Comments


bottom of page