top of page

“212 Photography Istanbul” Beşinci Kez Sanatseverlerle

Fotoğraf sanatı üzerinden disiplinlerarası bir diyalog ortamı sunan “Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, 16 Ekim tarihine kadar sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen 212 Photography Istanbul kapsamında, 15’e yakın mekânda 60’ın üzerinde sanatçının 500’ün üzerinde eseri yer alıyor. Festivalde, fotoğrafın yanı sıra yeni medya, video sanatı, heykel ve daha pek çok farklı yaklaşım görülebiliyor.


“212 Photography Istanbul”un bu seneki ana mekânları arasında Akaretler Sıraevleri ve Yapı Kredi bomontiada yer alırken Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, St. Benoît Kilisesi, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, Taksim Sanat, Institut Français, Yeldeğirmeni Sanat, ALAN Kadıköy, paralel mekânlar arasında Evin Sanat Galerisi, FOTOGRAFEVİ, Kalyon Kültür, Art On İstanbul ve Zilberman Galeri gibi pek çok lokasyon da katılımcılarla buluşuyor.


Bu yıl festival programı, Beşiktaş ve Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek sergilerle kamusal alana da yayılıyor. Beşiktaş Meydanı’nda yer alan sergide Fred Mortagne, Can Görkem ve Lanna Apisukh’un sokak kültürünün dünyanın dört bir yanında önemli bir parçası olan “kaykay” temalı fotoğrafları sergilenirken kaykaycıların buluşma noktası olan alanda spor fotoğrafçılığının önemli isimlerinden biri olan Mine Kasapoğlu ve kaykaycı Adem Ustaoğlu ile atölye çalışması gerçekleştiriliyor. Sanatçı, mimar ve emekli kaykaycı Sinan Logie tarafından bu sergiye özel hazırlanan platform üzerinde hem kaykaycılar zaman geçirebiliyor hem de sergide bulunan eserler görülebiliyor.


William Wegman


Emma Summerton


Christto & Andrew

Erik Kessels, "Empty Chair"



Comments


bottom of page