top of page

26. İstanbul Tiyatro Festivali, Molière’in Doğumunun 400’üncü Yılını Kutluyor

Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek ve 25 Ekim - 26 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan “26. İstanbul Tiyatro Festivali”, komedi ve hicvin ölümsüz ismi Molière’in doğumunun 400’üncü yılını kutluyor. Molière’e özel bir bölüm ayıran festival, Türkiye’den ve yurt dışından olmak üzere toplam 24 tiyatro, performans ve dans gösterisini bir araya getirecek. Festival açılışı, 25 Ekim tarihinde, bir Molière uyarlaması olan “Kibarlık Budalası Remix” ile yapılacak.


Festival programında “Molière’in 400. Yılı” teması altında, ünlü yazarın eserlerinin çağdaş uyarlamalarından 358 yıl sonra ilk kez sansürsüz sahnelenecek orijinal hâline, ünlü sinema yönetmenleri M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın ilk tiyatro oyunundan dünyanın en köklü tiyatro topluluğu Comédie-Française’in bu yıla özel yapımlarına kadar geniş bir seçki yer alıyor.


26. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı tiyatro.iksv.org/tr/program adresinden takip edilebilir, biletlerse passo.com.tr ve İKSV ana gişeden satın alınabilir.






bottom of page