top of page

“28. İstanbul Tiyatro Festivali” Biletleri Satışa Çıkıyor

22 Ekim - 19 Kasım 2024 arasında gerçekleşecek olan, küratörlüğünü Mehmet Birkiye’nin üstlendiği “28. İstanbul Tiyatro Festivali”, çağdaş tiyatronun dehalarından Thomas Ostermeier’in yönettiği Schaubühne Berlin yapımı “III. Richard” ve Japon Butoh dansının büyük ustası Ushio Amagatsu imzalı “Utsushi”ni tiyatroseverlerle buluşturuyor. “Utsushi” 24 ve 25 Ekim’de; “III. Richard” ise 18 ve 19 Kasım’da Zorlu PSM’de sahnelenecek.


Sahneye koyduğu her eser izleyiciler tarafından büyük coşkuyla karşılanan Thomas Ostermeier ile topluluğu Schaubühne Berlin, 10 yılın ardından festivale bir başyapıtla dönüyor. 2012’de Hamlet rolündeki unutulmaz performansıyla İstanbullu tiyatroseverlerin kalbinde taht kuran Lars Eidinger, bu defa “III. Richard” rolüyle izleyici karşısına çıkacak.


“Utsushi”, Japonya’nın evrensel kültür mirasına hediyelerinden butoh dansının en çarpıcı örneklerinden birisi olarak izleyici ile buluşuyor. Sahnede dans eden altı beyaz figür yalnızca etkileyici bir görsellik sunmuyor aynı zamanda mutluluk, üzüntü, acı ve umutla dolu, insanlığa dair incelikli bir hikâye anlatıyor. Amagatsu’un özgün görsel dili sahnede sadece bedenleri değil, ruhları da harekete geçiriyor ve insan doğasının gizemlerine eğilen koreografi, izleyicilerin duygularında yankı buluyor. 1980’lerden bu yana tüm dünyada fırtınalar estiren Sankai Juku, Japonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin yüzüncü yıldönümü vesilesiyle ilk kez ülkemize gelerek “28. İstanbul Tiyatro Festivali” kapsamında İstanbullu izleyicilerle buluşacak.


Biletler, Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 2 Temmuz’da Salı saat 10.30’dan itibaren; passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV Passo gişesinden satın alınabilir.


"III. Richard", Yönetmen: Thomas Ostermeier, Fotoğraf: Arno Declair

Comments


bottom of page