top of page

42. İstanbul Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı

7-18 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali için geri sayım başladı. Türkiye ve dünya sinemasından nitelikli ve ödüllü filmler, bu sene de festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak. İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterim mekânlarıysa; Atlas 1948 ve Fransız Kültür Merkezi, CineWAM Premium+ City's Nişantaşı ve Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nden oluşuyor.


Sundance Film Festivali'nde Dünya Sineması-Dram kategorisinde “Büyük Jüri Ödülü”nü kazanan “Scrapper / Hırçın” ile başlayacak festivalde; “Sinema Onur Ödülleri” ise Kayhan Yıldızoğlu ile Nevra Serezli'ye verilecek.


Her yıl Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan ortak yapım, eğitim, networking platformu “Köprüde Buluşmalar”, 12-13-14 Nisan tarihlerinde, festival kapsamında çevrim içi düzenlenecek.


Festival biletleri, İKSV Lale Kart üyeleri için 27 Mart’ta başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından, 31 Mart tarihinde genel satışa çıkıyor.


"Next Sohee"

"The Eternal Memory"

"Till the end of the night"

"Cruising"

"Passages"

"Atlantic Bar"

Le Lycéen

"Eternal Daughter"

bottom of page