top of page

“50. Yıl Genç Sanatçı Fonu” Genç Sanatçıların Yeni Üretimlerini Destekliyor

İKSV kuruluşunun 50’nci yıldönümünü kutladığı 2022 yılında, genç sanatçıların üretimlerini desteklemek amacıyla “İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu”nu oluşturdu. 2023’te İKSV, “50. Yıl Genç Sanatçı Fonu” aracılığıyla, farklı disiplinlerden 13 projeyi destekledi. 


2023 senesinde; “30. İstanbul Caz Festivali’nin Genç Caz+ 23” albümü, “27. İstanbul Tiyatro Festivali”nde prömiyerini yapan beş yeni oyun, Paris Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’ne dört sanatçının katılımı, “51. İstanbul Müzik Festivali”nin “Kadınlar Yeterince Bekledi” konseri için verilen eser siparişi ve “Köprüde Buluşmalar” kapsamında verilen Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu’nun teşvik sağladığı iki proje bu fonla desteklendi.


Bu fon, genç sanatçılara, İstanbul Festivalleri ve İstanbul Bienali’nde yeni eserler üretme fırsatı sunarak, sanat dünyasında genç seslerin güçlenmesi ve daha geniş kitleler tarafından duyulmasına imkân tanıyor.


2023 yılında genç sanatçılara ve yeni üretimlere 100.000 dolar değerinde kaynak ayrıldı. İKSV, yeni kaynaklar geliştirerek fonu sürekli olarak genişletmeye devam ediyor.


"İstanbul mon Amour". Fotoğraf: Fatih Yılmaz

Comments


bottom of page