top of page

6. Bozcaada Caz Festivali’nde Sahne Alacak İsimler Açıklandı!

Europe Jazz Network (Avrupa Caz Ağı) üyesi kurumlarla işbirliği içerisinde belirlendiği, yeni yetenekler ve cazın ustalarını sahnesinde konuk etmeye hazırlanarak 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek 6.Bozcaada Caz Festivali’nin konser programı açıklandı.


Bu yıl bir bütünün parçası olmanın iyileştirici gücüne odaklanan festival, Türkiye'nin en köklü müzik gruplarından Yeni Türkü’nün şarkılarıyla bir bağ kurarken klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’nin makamlarını caz müzikle buluşturuyor. Almagest Quintet’in melodileri de Ayazma Manastırı’ndaki çınar ağaçlarının altında dinleyicileriyle buluşacak.


Festivalde Alp Ersönmez ve Çağrı Sertel'in hazırladığı elektronik altyapılarla düzenlenmiş chill-dance session’ı İKİ; Dilan Balkay’ın kendine has naif melankolisiyle farklı tempolar ve tarzlarla iç içe bir müzik deneyimi sunacak.


Fransız cazının en önemli isimlerinden Guillaume Perret ve Türkiye'nin en önemli davulcularından Volkan Öktem buluşması da festivalin merakla beklenenleri arasında yer alıyor.


Paribu ana sponsorluğunda ve Kendine Has, Volkswagen, Jack Lives Here, Metro Türkiye, Organics by Red Bull destekleriyle 26-27-28 Ağustos tarihleri arasında,gerçekleşecek festival programını sizler için derledik.


26 Ağustos, Cuma

Almagest Quintet (Cenk Erdoğan, Eylem Pelit, Hamdi Akatay, Tuluğ Tırpan, Volkan Öktem)

Shishani & Miss Catharsis (Erlinda R.S.S.P. Vranckx, Jaimie van Hek, Cecilia Moyano Adriaanse, Jasmine van der Waals)

Yeni Türkü


27 Ağustos, Cumartesi

Dilan Balkay

Guillaume Perret (FR) & Volkan Öktem Max Plattner Trio (Lorenzo Sighel, Marco Stagni, Max Plattner) (NL)


28 Ağustos, Pazar

Hüsnü Şenlendirici

İKİ (Alp Ersönmez & Çağrı Sertel)

NOUT (Delphine Joussein, Rafaëlle Rinaudo, Blanche Lafuente) (FR)





Ecem Yüksel

bottom of page