top of page

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi Açıldı

Güncelleme tarihi: 2 Haz 2022

Çağdaş Sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Akbank Sanat’ın Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile düzenlediği Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması sonuçlandı. Jüri tarafından seçilen eserler, 1 Haziran - 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında hem Akbank Sanat'ta fiziksel olarak hem de Metaverse’te sergileniyor.


Küratörlüğünü Fatoş Üstek’in gerçekleştirdiği, 40. yılında küratöryel bir temayla sanatçıları davet etmek yerine “Açık Kart” söylemiyle yola çıkan sergi, Türkiye'de çalışıp üreten öğrencilere ve genç sanatçı adaylarına açık bir öneri sunarak, sanatçıların kendini özgür hissettiği bir ortamda sanatsal pratiklerini, söylemlerini ve duruşlarını paylaşmaya alan açıyor.


Sergideki eserler, birbirinden farklı birçok sanatçı pozisyonunu barındıran, çok sesli bir seçkiden oluşuyor. 23 sanatçının duruş ve söylemlerini iki sergi düzeninde bir araya getiren “Açık Kart” sergisi, Metaverse’te de izleyiciyle buluşuyor. Bu bağlamda Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi, bu yıl ilk kez olmak üzere, çift sergi olarak gerçekleşiyor.


1 Haziran-30 Temmuz tarihleri arasında Akbank Sanat ve Metaverse’te ücretsiz olarak görülebilecek sergide eserleri yer alan sanatçılar: Ahmet Berkin Günsay, Alara Başar, Ali Kanal, Begüm Çelik, Betül Sertkaya, Buğra Erol, Cemil Olgun Can, Dilara Başköylü, Elif Özen, Emre Çalış, Ferhat Tunç, Gizem Candan, İrem Sezer, Lalin Mercan, Nazif Can Akçalı, Oğuz Gököz, Özlem Cıbır, Özlem Köse, Rıdvan Aşar, Sümeyra Çetin, Yasemin Kaplan, Zeynep Sude Can, Zülkif Esin.


Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi 2022


Ferhat Tunç, "Ne yazmak istersin?", etkileşimli enstalasyon, 2022


Gizem Candan, "Çok ağırdı, hareket edemedim.", video, 2022


Oğuz Gököz, "Biz Neredeyiz Serisi", video, 2022


Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi 2022

Comments


bottom of page