top of page

Alan Kadıköy Yazı İki Yeni Sergiyle Karşılıyor

Sanatseverleri görsel sanatların nitelikli yaratıcıları ve yapıtlarıyla buluşturmak için yola çıkan Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy, ikinci sezonunu iki yeni sergiyle açtı. Ali Teoman Germaner’in, Metin Deniz’in tasarımı ve küratörlüğünde bir araya gelen “Aloş” isimli heykel sergisi, 25 Haziran tarihine kadar görülebiliyor. Ercan Arslan’ın “Göz Dinler” isimli resim sergisi ise 1 Temmuz tarihine kadar ziyaret edebiliyor.


20’nci yüzyıl Modern Türk Sanatı’nın en önemli heykeltraşlarından Prof. Dr. Ali Teoman Germaner, kendi taktığı, bilinen adıyla Aloş, 2018 yılında aramızdan ayrılmıştı. Heykel sergisi, Germaner’in 1950’li yılların ikinci yarısından vefatına kadar geçen, yaklaşık 60 yıllık sanat hayatında ürettiği 140 yapıttan oluşan seçkiyi bir araya getiriyor.


Ercan Arslan’ın “Göz Dinler” adlı resim sergisi, Arslan’ın resimlerini Türkiye’deki sanatseverlerle ilk kez buluşturuyor. Sergide büyük boy yağlı boya ve akrilik tabloların, mürekkep ve lavy desenlerin yanı sıra Arslan’ın Gezi Direnişi sırasında çizdiği resimler de yer alıyor. Sanatçıya ait videolar ve onunla yapılmış söyleşiler de sergi kapsamında izlenebilir.


Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy, ikinci sezonunu iki yeni sergiyle açtı.

Comments


bottom of page