top of page

Ali Şentürk “Basitleştirilmiş Ağır Yükler“ Sergisi ile Galeri Siyah Beyaz’da

Galeri Siyah Beyaz, Ali Şentürk’ün “Basitleştirilmiş Ağır Yükler“ isimli kişisel sergisine, 3 Aralık tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.


Ali Şentürk, “Basitleştirilmiş Ağır Yükler” isimli sergisinde, yaşam içinde yüklendiğimiz / bize yüklenen ağırlıkların ifadesini arıyor. Sanatçı, yaklaşık üç yıllık kişisel bir sürecin sonucunda çıkan bu işleri bir hissin denemesi olarak tanımlıyor ve hâlen devam eden bu sürece izleyiciyi ortak ediyor. Bu ağır yüklerin ne zaman ve nasıl basitleştirildiği ise başka bir soru olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor.


“Basitleştirilmiş Ağır Yükler” gündelik hayatın akışında karşımıza çıkan / çıkarılan durum, olay ve oluşları zıtlıklar üzerinden kurulan bir metafor ile sunuyor. Kurşun, kâğıt, yapay koyun postu, polyester gibi birçok farklı malzemenin ve dolayısıyla birbirinden farklı sergileme biçimlerinin bir arada görüldüğü sergi, tüm bu yüklerin birer temsili ve onların aktarıcısı oluyor. Hem üretim süreci hem de sergileme pratiğinin bir parçası olan malzemeler, doğaları gereği serginin içeriğine doğrudan dahil oluyorlar.


Ali Şentürk, "becerebilirsem ufalanıyorum", 2022

Comentarios


bottom of page