top of page

Anna Laudel Yeni Sergisinde Anke Eilergerhard’i Ağırlıyor

Anna Laudel, yeni sezona Berlinli sanatçı Anke Eilergerhard’ın kendine has bir teknikle ürettiği, sadece görme değil aynı zamanda dokunma, tat ve koku alma duyularımızı harekete geçiren özgün heykellerinin yer aldığı “Resilience” sergisiyle giriyor. 24 Eylül Perşembe günü kapılarını açacak olan sergide sanatçının “pigmented polyorganosiloxan” isimli özel bir silikon malzeme ve porselen kullanarak ürettiği hipnotize edici heykel serisi yer alıyor.

Adını Türkçe’de “direnç/esneklik” anlamına gelen “resilience” kelimesinden alan sergideki eserler, kırılgan görünümlerinin aksine dayanıklılık ve rezonans; esneklik ve ekoyu bir araya getirerek tüm duyu organlarımızı harekete geçiyor. Latince’den gelen “resilience” kelimesinin kökenine baktığımızda salire zıplamak, sıçramak anlamında gelirken, önünde yer alan re- eki ile (re+salire: geri sıçramak, geri çekilmek) birleşince dayanıklı anlamındaki “resilient” ortaya çıkıyor ve bu da daha esnek zaman ve mekan yapısını çağrıştırıyor.

Anke Eilergerhard, Resilience Sergisinden_From the Exhibition 'Resilience', AnnaLaudel Istanbul, 2020

Anke Eilergerhard, Aura, Yüksek Pigmentli Serigrafi, Kaplanmamış Kağıt, MüzeCamıile Çerçevelenmiş_Highly Pigmented ScreenPrinting Ink, Uncoated Paper, Framed withMuseum Glass, Her Biri 148 x 106 x 3,5 cm


Коментарі


bottom of page