top of page

Arazi Sanatçısı Saype Swatch İçin İki Eser Üretecek

Swatch, “BIOCERAMIC MoonSwatch” koleksiyonundan ilham alan ünlü çağdaş arazi sanatçısı Saype'yi iki sanat eseri tasarlaması için davet etti. Yeni bir arazi sanatı akımının öncüsü olan Saype ile yapılan iş birliğinde, evrenin gizemlerine karşı merak duygusu taşıyan, uzay yolculuğu ve gökyüzü hayalleri kuran çocukların Kenya'nın nefes kesici manzaralarını tuval olarak kullandıkları iki sanat eseri ortaya çıktı.


Saype, benzersiz enstalasyonlarını yaratmak için kendi geliştirdiği %100 biyolojik olarak parçalanabilen, çevre dostu bir boya kullanıyor. Bu sayede doğrudan zemin üzerinde devasa boyutlarda freskler oluşturabiliyor. Saype ve aralarında Kenyalı yerlilerin de bulunduğu 10 kişilik ekibi, resimleri oluşturmak için 600 kg pigment ve Avrupa'dan getirilen aletlerle çalışıyor.


Swatch, “BIOCERAMIC MoonSwatch” koleksiyonundan ilham alan ünlü çağdaş arazi sanatçısı Saype'yi iki sanat eseri tasarlaması için davet etti.


Saype, benzersiz enstalasyonlarını yaratmak için kendi geliştirdiği %100 biyolojik olarak parçalanabilen, çevre dostu bir boya kullanıyor.

bottom of page