top of page

Art Basel Yine Yeniden Ertelendi

Küresel çağdaş sanat takviminin en önemli fuarlarından olan Art Basel, koronavirüs salgınının neden olduğu aksaklık 2021 yılına kadar uzandığı için 23 Haziran'dan 26 Eylül'e (21-22 Eylül önizlemeleri) ertelendi. Organizatörler bugün yayımlanan açıklamada: "Karar, sergiye mümkün olan en geniş uluslararası katılımı sağlamayı hedeflerken, ilgili herkesin sağlık ve güvenliğini ön planda tutarak, galericiler, koleksiyoncular ve sanat profesyonelleriyle istişare hâlinde yapılan kapsamlı tartışmalar ve analizlerden sonra alındı" dedi.


Art Basel şimdilik fiziki fuarlar yerine, 2016-2021 yılları arasında fuar gösterimlerine kabul edilen tüm galerilerin başvuruda bulunacağı üç temalı çevrim içi görüntüleme odası düzenleyecek. Birincisi "OVR: Pioneers"de (24-27 Mart) "estetik, kavramsal veya sosyo-politik olarak yeni çığır açan sanatçılar" yer alacak. 16'dan 19 Haziran'a kadar olan ikincisi gösterimin teması henüz onaylanmadı. Kasım ayının başındaki "OVR: 2021" başlıklı üçüncü adım, yalnızca bu yıl yaratılan çalışmaları içerecek.


Art Basel normalde Hong Kong (Mart), Basel (Haziran) ve Miami Beach'te (Aralık) olmak üzere yılda üç fuar düzenliyor ancak 2020'de üç etkinliği de iptal etmek zorunda kaldı. Bu son hamle 2021 için iyiye işaret değil. Şirket geçen yıl, pandemi nedeniyle fuarı tamamen iptal etmeden önce, amiral gemisi İsviçre etkinliğini Haziran'dan Eylül'e erteledi. Hong Kong'ta normalde Mart ayı sonunda düzenlenen ve 2020'de iptal edilen Art Basel, bu yılın Mayıs ayının sonuna kadar ertelendi. Bu arada, yine geleneksel olarak Hollanda'da Mart ayında düzenlenen Tefaf Maastricht, Mayıs / Haziran ayının sonlarına ertelendi - Art Basel'in kararı, bu fuarın gerçekleşme olasılığını şüpheye düşürüyor.


bottom of page