top of page

Arter’in “Farz Et Ki Sen Yoksun” Başlıklı İlk Özel Koleksiyon Sergisine Eşlik Eden Kitap Yayımlandı

Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle oluşturulan “Farz Et Ki Sen Yoksun” başlıklı sergiye, Arter Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşan bir kitap da eşlik ediyor. Sergiyle aynı başlığı taşıyan yayında, Selen Ansen’in yanı sıra sanat tarihçisi Claudia Swan’ın ve yazar Cana Bostan’ın kaleme aldığı metinler yer alıyor. 


Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerle oluşturulan “Farz Et Ki Sen Yoksun”, sergilenen eser ve nesnelerin çeşitliliği kadar, kapsadığı mecralar ve ilişki kurduğu temalar bakımından da geniş bir yelpazeye yayılıyor. Ömer Hayyam’ın (1048–1131) Rubailer’inde yer alan bir dizeden esinle isimlendirilen sergi, bir koleksiyonerin hayalleri ve hayata geçirdikleri neticesinde farklı nesneler arasında kurulan yakınlıkların ve oluşturulan gövdenin bir mekân olarak ev içinden müzeye taşınmasının imkânlarını araştırıyor. Sergide, 400’e yakın sanatçının yapıtlarının yanı sıra anonim eserler, seri üretimler ve muhtelif öğelere yer veriliyor.


“Farz Et Ki Sen Yoksun” başlıklı yayın, Arter Kitabevi’nden satın alınabilir veya kitabevi@arter.org.tr e-posta adresi üzerinden sipariş edilebilir.


"Farz Et Ki Sen Yoksun", Sergi Yayını (Fotoğraf: Ilgın Erarslan Yanmaz)

bottom of page