top of page

Arter Koleksiyonu’ndan Derlenen “Kendi Gölgesinde” Sergisi Açılıyor

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan “Kendi Gölgesinde” başlıklı grup sergisi, 19 Ekim’den itibaren Arter’in giriş ve -1. kat galerilerinde sanatseverlerle buluşacak. Küratörlüğünü Emre Baykal ve Gizem Uslu Tümer’in üstlendiği eser seçkisi, koleksiyondaki 25 sanatçının yapıtlarını sergileyecek.


“Kendi Gölgesinde” sergisinde bir araya getirilen yapıtlar, serginin isminde de atıfta bulunulan görünmezlik, belirsizlik, gizlenmişlik, muğlaklık gibi nitelikleriyle ziyaretçileri zihinlerinde uyanan izlerin peşinden gitmeye, gölgede kalanı aramaya, kendi düşünsel ve duygusal katılımlarıyla zenginleşecek bir sergi deneyimine ortak olmaya davet ediyor.


Sergide; Hüseyin Bahri Alptekin, Mirosław Bałka, Pedro Barateiro, Michał Budny, Hera Büyüktaşçıyan, Jae-Eun Choi, Cevdet Erek, Terry Fox, Hreinn Friðfinnsson, Bilge Friedlaender, Deniz Gül, Mona Hatoum, Rolf Julius, Nadia Kaabi-Linke, Šejla Kamerić, Borga Kantürk, Mohammed Kazem, Inge Mahn, Ferhat Özgür, Seza Paker, Pinaree Sanpitak, Chiharu Shiota, Yaşam Şaşmazer, Hema Upadhyay, Nika Zupančiči isimli sanatçılar yer alıyor.


Mona Hatoum, "Kapan", Mona Hatoum: Hâlâ Buradasın sergisi, 2012, Arter Koleksiyonu.

Fotoğraf: Hadiye Cangökçe


Comments


bottom of page