top of page

Baksı Müzesi Vuslat’ın “Emanet” Sergisini Ağırlıyor

Baksı Müzesi, Chus Martinez küratörlüğünde, sanatçı Vuslat’ın müze bünyesindeki “Emanet” başlıklı ilk kişisel sergisine, 13 Haziran - 30 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Vuslat, kendi köklerine geri döndüğü topraklardaki bu yeni kişisel sergisi için hazırladığı eserler (metin, heykel, çizim, ses, enstalasyon) çevresinde; güven, bağlılık, derin bir sadakat ve koruyuculuğun değerini ifade eden “emanet” kavramının tezahürlerini keşfetmeye davet ediyor.


Vuslat’ın heykel ve desen çalışmaları etrafında şekillenen serginin temel konusu “form” olgusundan öte bir malzemenin ve belirli formların ilettiği “dinamik güçler”e dayanıyor. Çalışmalarında her zaman farklı enerjileri harekete geçiren sanatçı, bu sergi aracılığıyla eserler ve mekân; eserler ve insanlar; eserler ve onları etkileyen anlatılar arasında bir akış, ilişki ve bağ yaratmayı amaçlıyor.


Baksı Müzesi, Chus Martinez küratörlüğünde, sanatçı Vuslat’ın müze bünyesindeki “Emanet” başlıklı ilk kişisel sergisine, 13 Haziran - 30 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

bottom of page