top of page

Banksy GUESS’i Sanat Eserini “Çalmak” ile İtham Etti

Banksy Instagram’da paylaştığı bir postta, lüks giyim markası GUESS’i, kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle, koleksiyon tanıtımında kullanılan eserinden ötürü “hırsızlık” ile itham etti.


Londra, Regent Street’te yer alan GUESS mağazası, sanatçının en popüler yapıtlarından “Love Is In The Air (Flower Thrower)” adlı eseri çoğaltarak, koleksiyon için tasarlanan vitrinin arka planında sergilemişti. Eserin özgün hâli, 10.000 parçalık NFT’ler şeklinde satışa da sunulmuştu. Instagram’da 11.6 milyon takipçisi bulunan Banksy, olayın ardından Regent Street’teki GUESS mağazasından paylaştığı vitrin görseliyle, suçlamalarının hedefi olan ve “hırsızlıkla” itham ettiği mağaza ve markaya dair şu açıklamada bulundu:


“Bütün hırsızların dikkatine, Regent Street’te yer alan GUESS mağazasına gidin. İznim olmadan eserimi kullandılar. Onların kıyafetleri için de aynı şeyi yapmanız ne kadar yanlış olabilir ki?”


GUESS, piyasaya sürdüğü “BRANDALISED” başlıklı kapsül koleksiyonuyla, Banksy yapıtı satın alamayacak hayranları için ulaşılabilir ve giyilebilir sanat misyonu taşıyordu. Sanatçı tarafından yapılan ithamlar sonrasında marka, hedef gösterilen mağazayı ve vitrini kapattı.


Banksy, olayın ardından Regent Street’teki GUESS mağazasından paylaştığı vitrin görseliyle, suçlamalarının hedefi olan markayı "hırsızlık"la itham etti.


Banksy, "Love is ın the air (Flower Thrower)

bottom of page