top of page

“Bazaart Projesi” 13 Yaşında

Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi tarafından düzenlenen “Bazaart Projesi”, 21 - 29 Mart tarihleri arasında, DenizBank’ın sergi mekânı Galeri Deniz’de gerçekleştirilecek. Sanatın herkes tarafından erişilebilirliği fikrinden yola çıkarak "Her Eve Bir Sanat" mottosuyla yol alan “Bazaart 2024”, 13’üncü yılında da genç sanatçılara destek olmaya devam ediyor.


2011 yılında oluşturulan “Bazaart Projesi” güzel sanatlar fakültelerinde öğrenim gören sanat öğrencileri ve yeni mezunların eserlerini sergileme, koleksiyonerlere ulaştırma ve sanatseverler ile bir araya getirme misyonu taşıyor. Sanatçılar tarafından büyük ilgi gören Bazaart Projesi’nde bu sene, 1000’e yakın eserle başvuru geldi.  


Bazaart’ın bu yılki seçici kurulunda; Deniz Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, Bazaart Projesi Kurucu Üyesi Feza Helderman, Girişimci ve Küratör Dila Kabakçı, Sanat Danışmanı ve Küratör Feride Çelik ve Sanat Danışmanı Melis Terzioğlu yer alıyor.


Bazaart projesinde eserlere verilen ödüllere ek olarak cam sanatçısı Levent Sağol ve sanatçı Aslı Yılmaztürk anısına özel ödüller verilecek.


Bazaart Proje 3

bottom of page