top of page

Botticelli’nin Kayıp Olduğu Düşünülen Yapıtı Açığa Çıktı

İtalyan ressam Sandro Botticelli’nin “Madonna and Child” (1481–82) isimli tablosu, İtalya’nın Napoli kentinde ortaya çıktı. Özel bir aile mülküne korunması için verilen ve nesillerdir o evde bulunan eserin bir süredir kayıp olduğu düşünülüyordu. 50 yıldır saklı kalan ve geçtiğimiz günlerde yetkililerce el konan eserin 100 milyon euro değerinde olduğu açıklandı.


Yetkililer geçtiğimiz günlerde “Madonna and Child” tablosuna, oldukça bakımsız ve pek çok restorasyona ihtiyaç duyduğu gerekçesi ile el koydu. İlk zamanlar Santa Maria delle Grazie Kilisesi’nde bulunan yapıtın, kayıtlara göre sonraki yıllarda, korunması ve bakımı için Somma ailesine teslim edildiği biliniyor. Güncel olarak restorasyon çalışması altına alınan yapıtın kiliseye mi yoksa Somma ailesine mi teslim edileceği belirsizliğini koruyor. Eserin, aileye ait olup olmadığı ise soruşturma sonucunda belli olacak. Devletin kültürel miras olarak el koyabileceği eser aileye ait çıkarsa, mülkiyet hakkı Somma ailesine ait olmak üzere uygun bir müzede güvenlik içerisinde sergilenecek.


İtalyan ressam Sandro Botticelli’nin “Madonna and Child” (1481–82) isimli tablosu, İtalya’nın Napoli kentinde ortaya çıktı.

Комментарии


bottom of page