top of page

Büyükdere35 İrem Yüksekbilgili’nin “Göz Teması” İsimli 1wall Sergisinde Ağırlıyor

Büyükdere35, Sanata Bi Yer işbirliğiyle gerçekleşecek olan İrem Yüksekbilgili’nin “Göz Teması” isimli 1wall sergisine, 25 Haziran - 28 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Sanatçının sergi kapsamındaki eser seçkisinde bitkisel sabun, imitasyon deri ve suni yün gibi çeşitli malzemelerle ürettiği çalışmaları görülebiliyor.


Sanatçı, Büyükdere35 vitrin alanını hayvan meselesini merkeze alan iki çalışmasıyla devralıyor. Bu çalışmalardan biri olan “Tahakkümün Meşruiyeti” isimli yerleştirme, 28 Temmuz 2021’de Antalya Manavgat’ta çıkan yangından etkilenen çiftlik hayvanlarının tedavi süreçlerinde sanatçının gönüllü olarak yer aldığı beş aylık bir süreci kapsıyor. 

Bu süreçte ilk defa temas ettiği hayvanlarla duygusal bir bağ kurduğunu belirten Yüksekbilgili, bu bağ yoluyla hayvanların bir tüketim nesnesi olmaktan çıkmasına dikkat çekiyor. Bu çalışma hem yangında hem de insanlara bağlı çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden hayvanlara atıfta bulunuyor.


Büyükdere35, Sanata Bi Yer işbirliğiyle gerçekleşecek olan İrem Yüksekbilgili’nin “Göz Teması” isimli 1wall sergisine, 25 Haziran - 28 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Comments


bottom of page