top of page

Cappadox “Değişen Gökler” Temasıyla Sanatseverle Buluşacak

Beşinci edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla yola çıkan Cappadox, 23-26 Mayıs tarihleri arasında hayata geçirilecek. Geçmiş edisyonların birikimiyle biçimlenecek festivalin çağdaş sanat bölümü, 2022 yılında kaybettiğimiz, Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nın kurucusu ve şekillendiricisi olan küratör Fulya Erdemci’nin değerli anısına Kevser Güler küratörlüğünde düzenlenecek ve 13 Haziran’a kadar izleyiciyi ağırlayacak.


Program başlığını, Erdemci’nin 2001’de Karşı Sanat’ta gerçekleşen sergisi “Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler”den alıyor. Katılımcılarıyla Kapadokya’nın çok katmanlı tarihsel, kültürel ve fiziki coğrafyasında adım adım ilerleyerek, paylaşılan ortak deneyimleri ve mümkün olmuş karşılaşmaları beraber hatırlamaya, altı yıl aradan sonra yeniden düşünmeye çağırıyor.


Geçmiş edisyonlardan bir seçkiyle biçimlenecek olan “Değişen Gökler” çağdaş sanat programı, sanatçıların Kapadokya coğrafyasının kültürel ve toplumsal dönüşümüne ve bu jeokültürel dokuyu algılama ve deneyimlemenin farklı biçimlerine getirdikleri yorumları hatırlamaya davet ediyor. Her biri Cappadox sergileri için üretilmiş olan bu yapıtlar; bölgenin tarihi, ekosistemi ve canlı-cansız doğası, coğrafi, mimari ve sosyoekonomik özellikleriyle bağlar kuruyor. 



Beşinci edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla yola çıkan Cappadox, 23-26 Mayıs tarihleri arasında hayata geçirilecek.

bottom of page