top of page

“Çeviride Alemler” Başlıklı Karma Sergi Depo’da Devam Ediyor

Depo, küratörlüğünü Milan Vukašinović ve Nilüfer Şaşmazer’in üstlendiği “Çeviride Âlemler” başıklı karma sergiye, 29 Kasım tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. Sergi, Türkiye’den ve yurt dışından 15 sanatçının eski ve yeni üretimlerini bir araya getiriyor.


Farklı coğrafyalarda ve zamanlarda gezen anlatılarla çevirinin bir âlem kurma gücüne odaklanan sergi, temellerini Uppsala Üniversitesi çatısı altındaki “Retracing Connections” adlı proje kapsamında yürütülen akademik araştırmadan alıyor. Sergideki sanatçıların yapıtları, projenin de odaklandığı, farklı Orta Çağ dillerine seyahat etmiş ve Bizans İmparatorluğu’nun içinde ve çevresinde ortak birer anlatı evreni yaratmış olan temel metinlerle ilişki kuruyor. 


Sergide; Alev Ersan, Allora & Calzadilla, Annabelle Binnerts, Cansu Çakar, Daniel Otero Torres, Dejan Kaludjerović, Elsa Sahal, Fikos, Lika Tarkhan-Mouravi, Lucie Kamuswekera, Mercedes Azpilicueta, Rehan Miskci, Setareh Fatehi, Stephanie Misa ve Walid Siti imzalı yapıtlar izleyici ile buluşuyor.


“Çeviride Âlemler” sergisi, 27 Ocak 2024 tarihine dek görülebilir. 


Walid Siti, “Çeviride Âlemler” sergisi, Tütün Deposu, 2023. Fotoğraf: Fikos

Komentarze


bottom of page