top of page

Contemporary Istanbul CI Bloom ile Baharı Karşılıyor

Contemporary Istanbul, Akbank ana partnerliğinde Türkiye’deki çağdaş sanata odaklanan yeni sanat fuarı CI Bloom ile baharı karşılıyor. Fuar, Tersane İstanbul’da, 10-11 Mayıs ön izleme, 12-15 Mayıs genel fuar günlerinde sanatseverler ile buluşacak. İstanbul’daki sanat profesyonellerinden oluşan seçici kurul tarafından davet edilen çağdaş sanat galerilerini, sanatçıları ve sanatseverleri festival havasında bir araya getiriecek.


Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom’un amacının sanat piyasasına enerji vermeye devam etmek olduğunu vurgulayarak; “Belirsizlik ile dolu iki yılın ardından sanat dünyası CI Bloom ile yeniden baharı karşılamaya hazırlanıyor. Contemporary Istanbul’un pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları arasında gerçekleştirilen son iki edisyonu, Türkiye’deki sanat pazarının iki fuara ev sahipliği yapacak kadar güçlendiğini kanıtladı. Türkiye’deki sanat pazarı büyüyor, gelişiyor ve çeşitleniyor. Bizim için son iki edisyondur genç koleksiyoncuların katılımlarındaki heyecan çağdaş sanata olan ilginin her geçen gün arttığının da bir göstergesi oldu” dedi.


CI Bloom: Katılımcı Çağdaş Sanat Galerileri:


Ambidexter, İstanbul; Anna Laudel, İstanbul, Dusseldorf; Art On Istanbul; artSümer, İstanbul; Bozlu Art Project İstanbul; Büro Sarigedik, İstanbul; C.A.M. Galeri, İstanbul; Dirimart, İstanbul; Ferda Art Platform, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; MERKÜR, İstanbul; Galeri Siyah Beyaz, İstanbul, Ankara; Galerist, İstanbul; Martch Art Project, İstanbul; Öktem Aykut, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; The Pill, İstanbul; Vision Art Platform, İstanbul; x-ist, İstanbul; Zilberman Gallery, İstanbul, Berlin.


CI Bloom katılımcı galerileri Seçici Kurul Üyeleri olan Adnan Yerebakan (Sanatorium), Doğa Öktem ve Tankut Aykut (Oktem Aykut), Moiz Zilberman (Zilberman Gallery), Oktay Duran (Art On Istanbul), Suela Cennet (The Pill), Yeşim Turanlı (Pi Artworks) tarafından belirlendi.












Comments


bottom of page