top of page

Decollage Art Space’in Yeni Sergisi “Le Voyage” 11 Mayıs’ta Açılıyor

Mimar Viktoria Şahin kuruculuğunda hayata geçen, Decollage Art Space, “Le Voyage” (Yolculuk) isimli yeni sergisini, 11 Mayıs - 30 Haziran tarihleri arasında izleyiciyle buluşturuyor. 19’uncu yüzyılın önemli Fransız şairlerinden, modernist estetiğin habercisi Charles Baudelaire’in aynı isimli şiirinden ilham alan “Le Voyage” başlıklı sergi, Modern Türk resminin usta sanatçılarını bir araya getiriyor.


Pek çok yazar ve sanatçının üretimlerinde önemli bir esin noktası olan ve serginin de odağını oluşturan yolculuk teması; “Le Voyage”da bir araya gelen sanatçıların yolculuk kavramına dair kendi perspektiflerinden sunduğu bakışlarını izleyiciyle buluşturuyor. Doğa tasvirleri, natürmortlar, at figürleri, peyzajlar, günlük yaşamdan sahneler ve portrelerin konu olduğu resimlerin yanı sıra heykellerin de yer aldığı sergi, sanatseverleri bir yolculuğa davet ediyor. Sanat Yöneticiliği ve Danışmanlığını Mine Çağlar’ın yürüttüğü Decollage Art Space’in ikinci sergisi olan “Le Voyage”ın sergi danışmanlığını ise Serap Atala üstleniyor.


Sergide yer alan sanatçılar:

Selim Turan, Adnan Varınca, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Burhan Uygur, Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, İbrahim Örs, Fevzi Karakoç, Haşim Nur Gürel, Dilek Işıksel, Resul Aytemür, Mahmut Karatoprak, Kemal Önsoy, Mahir Güven, Bubi, Gülten İmamoğlu, Mehmet Güler, Atilla Atala ve Meliha Sözeri.



Resul Aytemür, “Beşiktaş Balık Pazarı/Peynirci”, tuval üzeri yağlıboya, 130x160 cm, 2013


Adnan Varınca, “Natürmort”, tuval üzeri yağlıboya, 56.5x48 cm


Fevzi Karakoç, “Açık Gökyüzü”, tuval üzeri yağlıboya, 100x70 cm, 2021


Mahmut Karatoprak, “Portre”, ahşap üzeri akrilik, 82.5x60 cm


Dilek Işıksel, “Galata Gece”, tuval üzeri yağlıboya, 105x55 cm, 2006


bottom of page