top of page

Decollage Art Space "Voyeur" Karma Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

Güncelleme tarihi: 11 Oca

Decollage Art Space, "Voyeur" adlı karma sergiye, 11 Ocak tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. İzleyiciyi çeşitli sanatçılar tarafından yakalanan mahrem anlara bakmaya davet eden, özel ve kamusal alanlar arasındaki hassas çizgide gezinen multidisipliner sergi, açık çağrı sonucu seçilen sanatçıları bir araya getiriyor.


İngilizceye 20’nci yüzyılda Fransızca "görmek" anlamına gelen “voir”dan geçen “Voyeur” kelimesi sergi adına ilham oluyor. Günlük yaşamın genellikle göz ardı edilen yönlerini -yalnızlık, düşünme ve savunmasızlık anlarını- tasvir eden eserler, kapalı kapılar ardında gizlediğimiz duygulardan izler taşıyor. Sergi, özel ve kamusal alanları birbirinden ayıran sınırlar üzerine bir diyalog başlatmayı amaçlıyor. 


“Voyeur”ün kalbinde yalnızlık ve mahremiyete dair derin bir keşif yatıyor; bu duygular genellikle günlük hayattan gizleniyor. Sanatçılar bu duyguları cesurca açığa çıkararak, dünya ile aramızdaki güçlü duvara dokunaklı bir zıtlık sunuyor. Sanatçıların eserleri bize insan mücadelesinin evrenselliğini ve sanatın görünen ile görünmeyen, bilinen ile saklı olan arasındaki boşluğu doldurma gücünü hatırlatıyor. “Voyeur” sadece bir gözlem değil; hepimizi birbirine bağlayan ortak insanlık ilişkileriyle bağlantı kurmaya davet ediyor.


Sergi; Aleyna Işıklar, Asya Hasgül, Bilal Yiğit İnal, Burcu Panahi, Elif Saltık, Funa Alkan, Hilal Çınar, İlyas Arapğolu, Merve Kıyak, Murat Şen, Nurdan Unus, Nurhan Avcı, Özge Enginöz ve Pınar Yün’ün yapıtlarını bir araya getiriyor.


 “Voyeur” sergisi, 4 Şubat 2024 tarihine dek görülebilir.


İlyas Arapoğlu

Comments


bottom of page