top of page

Devasa Hockney Sergisi Londra’da Açılacak

“David Hockney: Bigger & Closer (not smaller & further away)” adlı sergi, Ocak 2023’te, Kings Cross, Lightroom’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. David Hockney’nin en ikonik yapıtlarını ziyaret etme fırsatı sunan sergi izleyiciyi devasa bir zaman yolculuğuna davet ediyor. Altı bölümden oluşacak 50 dakikalık enstelasyon; zemin, duvar ve tavan olmak üzere tüm mekâna yansıtılacak.


Sanat tarihinin ikonik isimleri için açılan ve devasa ölçeklerde sergilenen dijital enstalasyonların aksine, David Hockney yaşayan sanatçı olarak söz konusu sergiyi bizzat kendisi şekillendiriyor. “Van Gogh ya da Monet’yi kullandılar ama onlar öldü. Dolayısıyla hiçbiri, bu sergilere bir şey ekleyemez” diyerek söz konusu sergilere esprili bir yaklaşım getiren sanatçı son olarak şu sözleri dile getiriyor: “Ben de pekâla hayatta olduğuma göre, bir şeyleri daha iyi yoluna koyabiliriz”.


Installation of David Hockney’s "Gregory Swimming Los Angeles March 31st 1982", “David Hockney: Bigger & Closer (not smaller & further away)”


David Hockney viewing the model box containing an immersive view of his work, 2021.


Installation of "The Arrival of Spring in Woldgate, East Yorkshire in 2011 (twenty eleven)" (1998) at “David Hockney: Bigger & Closer (not smaller & further away).

Comments


bottom of page