top of page

“Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” Sergisi Uzatıldı

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Britanyalı Tate’in koleksiyonunu Türkiye’de ilk kez ağırlayan “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, İstanbul’un kamusal alandaki en büyük kültür ve sanat mekânı Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Sergi, gördüğü yoğun ilgi üzerine 7 Temmuz’a uzatıldı.


İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla, İBB’nin ev sahipliğinde açılan sergide, 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eseri yer alıyor. serginin küratörlüğünü, Londra’daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, Türkiye’de yerel yönetimler tarafından düzenlenen en büyük uluslararası sergi olma özelliğini taşıyor.


“The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art” / “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi,  Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi çok sayıda önemli sanatçının eserlerinden oluşan, çok disiplinli özel bir seçkiyi Artİstanbul Feshane’ye taşıyor. 


“Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, gördüğü yoğun ilgi üzerine 7 Temmuz’a uzatıldı.

Comentarios


bottom of page