top of page

Gül Kozacıoğlu “I SEE YOU” Sergisiyle Yapı Kredi bomontiada’da

Yapı Kredi bomontiada, Gül Kozacıoğlu’nun kuantum fiziğindeki gözlemci teorisinden ilham alan “I SEE YOU” başlıklı sergisine, 11-20 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Gül Kozacıoğlu, sergi için Danimarkalı/Amerikan müzisyen Michael Kiaer ile iş birliği sonucunda doğada bir meditasyon sırasında çekilen görüntüleri Kiaer’in elektronik olarak yarattığı sesler ile bütünleştirerek, sanat izleyicisine etkileşimli bir video, fotoğraf, şiir ve ses deneyimine davet ediyor.

Ancak bir gözlemci olduğunda gerçeklikte bir değişim olabildiğini söyleyen kuantum fiziğindeki

“gözlemci” teorisinden ilham alan sergideki durağan görüntülü sabit açılı videolar, izleyicinin karşısına geçmesiyle etkinleşerek, hareketli ve değişen portrelere dönüşüyor. Bu değişim bireysel psişenin bilgeliği ile toplum arasında bir bağlantı oluştururken; çevre felaketleri, ekonomik krizler ve pandemi gerçeğini çerçevenin hemen dışında tutarak, yakın çevremizi tehdit eden somut olmayan bir küreselleşmenin kararsız deneyimini de aktarıyor.

“I SEE YOU” başlıklı sergiye paralele olarak, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde mimar ve tarihçi Gökhan Karakuş’un yöneteceği “WE SEE YOU” başlıklı konuşma serisi gerçekleştirilecek. Seri, içimizde ve çevremizde meydana gelen güncel, kolektif dönüşümler hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Danimarka ve Türkiye’den konuk konuşmacıları bir araya getirecek.


Gül Kozacıoğlu, “I SEE YOU” başlıklı sergisinden.


Comments


bottom of page