top of page

Gate 27 Nisan-Mayıs Döneminde Esin Aykanat Avcı’yı Ağırladı

Farklı pratiklerin araştırma ve üretim süreçlerini desteklemek ve disiplinler arası etkileşime zemin yaratmak amacıyla kurulan Gate 27; Nisan - Mayıs döneminde biyo-sanat alanında çalışan Esin Aykanat Avcı’yı, Yeniköy’deki mekânında konuk etti.


Esin Aykanat Avcı, insanlar için organ üretilmesi amacıyla geliştirilen bilimsel proje kapsamında yayınlanmış bir makaleden (“Crossing kingdoms: Using decellularized plants as perfusable tissue engineering scaffolds”) yola çıkarak hazırladığı projesinde, bitki yapraklarının insan için yeni bir beden olarak konumlandırılması konusuna odaklanıyor.


Avcı, Gate 27’deki süreci sırasında Sabancı Üniversitesi’nin Biyoloji laboratuvarlarından da faydalandı. Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik bölümü öğretim üyelerinden Nur Mustafaoğlu ve ekibinin desteği ile üniversitedeki biyoloji laboratuvarlarında birkaç gün geçiren sanatçı, yapraklar üzerine çeşitli hücre türlerinin transferi, yaprak damarlarına farklı türde sıvıların enjeksiyonu ile yaprakların mikroskop altı görüntülerini almak üzere çalıştı.


Esin Aykanat Avcı, "Küp gezegenler 1. Süreç", Geçici Heykel, 2018

bottom of page