top of page

“Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” Sergisi Surp Kevork Kilisesi’nde

Deniz Özgültekin küratörlüğünde gerçekleşen “Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” başlıklı grup sergisi, 15 Ekim - 13 Kasım tarihleri arasında Mardin’deki Surp Kevork Kilisesi’nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. “Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” adlı sergi kapsamında Kırmızı Kilise olarak da bilinen Ermeni kilisesi Surp Kevork, 100 yıl sonra ilk defa yeni ziyaretçiler ağırlayacak.


“Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” sergisi, ismini Zabel Yesayan’ın “Yıkıntılar Arasında” başlıklı kitabındaki bir alıntıdan alıyor. 1600 yıllık bir geçmişe sahip Surp Kevork Kilisesi ile birleşen sergi hafızanın önemi vurgularken aynı zamanda siyaset üstü bir yerde konumlanan toplumsal barışın gerekliliğine dair bir söylem geliştiriyor. “Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” sergisi kilisenin tekrar ziyarete açılmasını sağlarken bir yandan da yapının geçmişinin gün yüzüne çıkartılması için yol gösterici olmayı hedefliyor.


Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteğiyle gerçekleşen “Geçmişi Unutmak Yaldızlı Bir Yalan” sergisi Abdullah Güler, Büşra Çeğil, Eşref Yıldırım, Evrim Kavcar, Eylül Ersöz, Ferhat Özgür, İlayda Bekdemir, Mehmet Sait Tunç, Nejbir Erkol ve Zafer Akşit’in eserlerini bir araya getiriyor. Sergideki eser seçkisi hafıza ve barışın kesişim noktalarını keşfetmeye çalışırken bir yandan da birleştirici bir yaklaşım benimsiyor.


Zafer Akşit, "Comfort Zone"


Eylül Ersöz, "Evde Olmak 1"


Surp Kevork Kilisesi

Comments


bottom of page