top of page

“How Buildings Learn” [Binalar Nasıl Öğrenir?] Belgesel Dizisi Salt Online’da

Salt, yapıların insan-çevre etkileşimiyle birlikte nasıl dönüştüğünü irdeleyen “How Buildings Learn” [Binalar Nasıl Öğrenir?] adlı, altı bölümden oluşan belgesel dizisinin tamamını, 13 Kasım’a kadar Türkçe altyazılı olarak saltonline.org’da erişime sunuyor.


Salt’ın 4 Ekim itibarıyla her hafta bir bölümünü yayınladığı çevrimiçi gösterim programı kapsamında erişime açılan “How Buildings Learn” [Binalar Nasıl Öğrenir?], aynı adlı kitabın yazarı ve The Whole Earth Catalog [Bütün Dünya Kataloğu] yayınının editörü Stewart Brand’in “değişime ve gelişime açık; esnek yapılar” tasarlama fikrini temel alıyor. Modernist mimari yaklaşımlara eleştirel bir bakış sunan belgeselde Stewart Brand, bir kişi veya grubun başkalarının kullanımı için bina tasarladığı geleneksel mimarlık anlayışını reddediyor ve kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda zaman içinde binayı dönüştürebileceği evrimsel bir yaklaşımı benimsiyor.


1994 yılında Amerikalı yazar Stewart Brand tarafından kaleme alınan ve 1997’de BBC tarafından bir televizyon dizisine uyarlanan belgeselin tüm bölümleri, 13 Kasım Pazar, gece yarısına kadar saltonline.org üzerinden izlenebilir.


Houseboat Community in Sausalito

bottom of page