top of page

İngiltere’den Kültür Sanata Büyük Destek

İngiltere hükümeti, aylardır mücadele eden kültür sanat sektörü için 1.57 milyar pound değerinde yeni bir destek paketi açıkladı. Acil kurtarma paketiyle, ülkenin Covid-19 nedeniyle finansal olarak tahrip olmuş sanat mekânlarına bir rahatlama sağlanması planlanıyor. Sosyal mesafe kısıtlamaları nedeniyle uzun süreli belirsizlikle karşı karşıya olan İngiltere'deki müzeler ve galerilere 4 Temmuz'dan itibaren yeniden açılmaları için yeşil ışık yakılmıştı ancak finansal iyileşme uzun bir yol, kapalı tiyatrolar ve canlı performans mekânlarının ekonomik sıkıntıları devam ediyor.


İngiltere maliye bakanı Rishi Sunak dün hükümetin sanat sektörüne daha fazla destek vermesi için kültürel makamlardan gelen çağrıları takiben acil fonları açıkladı. Pakette, İngiltere'deki müzeler, galeriler, tiyatrolar, kültür siteleri, müzik mekânları ve bağımsız sinemalar için 880 milyon pound hibe yer alıyor ve sektöre geri ödenebilir krediler de 270 milyon pound olarak belirlendi. Hükümetin açıklamasına göre ayrıca İngiltere'deki ulusal kültür kurumlarına 100 milyon pound enjekte edilmesi ve İngiliz kültürel miras alanlarındaki inşaat çalışmalarını yeniden başlatmak için 120 milyon pound teklif edilmesi planlıyor.


Tate, Science Museum Group, Natural History Museum, National Gallery, British Museum ve Victoria and Albert Museum’un direktörleri ise ortak bir duyuruyla hükümetin kurtarma paketini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladılar. Bu İngiltere’nin pandemi döneminde kültür sanat sektörüne ilk desteği değil. Daha önce de çeşitli fonlar ve yardım destekleri yapılmıştı. İmrenerek izliyoruz.



Comentarios


bottom of page