top of page

İKSV Festival Programları Açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), “51. İstanbul Müzik Festivali”, “30. İstanbul Caz Festivali” ve “+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali” programlarıyla, bu yaz klasik ve güncel müziğin önde gelen isimlerini konuk edecek. Birçoğu festivalle, ilk kez İstanbul izleyicisinin karşısına çıkan sanatçılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel projeler ve farklı ülkelerden kültür sanatın nitelikli örnekleri etrafında bir araya gelecek.


Festival programlarında her yıl olduğu gibi ücretsiz konserler de yer alacak. Öğrenciler, tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik “Eczacıbaşı Genç Bilet” uygulamasından faydalanabilecek. Festival programlarına dair detayları sizler için derledik.


Agar Agar Fotoğraf: Naia Combary



“51. İstanbul Müzik Festivali”


Borusan Holding sponsorluğunda, 1-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festival, 25 konser ile 60’ın üzerinde solisti ağırlayacak. Festivalde, Cumhuriyet’in ilk yıllarından geleneksel Türk müziği ve Türk tango besteleri; günümüz klasik müzik dünyasının solistleri, seçkin orkestralar ve disiplinlerarası projeler yer alıyor.


Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 20-23 Mart

Genel satış: 24 Mart Cuma


“51. İstanbul Müzik Festivali” programı için tıklayın.





“30. İstanbul Caz Festivali”


7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, 40’a yakın konser ile usta isimlerden yeni keşiflere kadar, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Okay Temiz ile Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, festivalin bu yılki özel projeleri arasında yer alıyor.


Festivalin klasik mekânlar listesine, bu yıl Parkorman ile birlikte Robert Kolej de ekleniyor. “Caz Vapuru”, bu sene de İstanbul Boğazı’nı turlarken, müzik maratonu “+1’li Gece Gezmesi” ise Kadıköy sokaklarına yayılacak. Ücretsiz “Parklarda Caz” konserleri bu yıl da devam ediyor.


Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 20-23 Mart

Genel satış: 24 Mart Cuma


“30. İstanbul Caz Festivali” programı için tıklayın.




“+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali”


“+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali”nin ikincisi, 29-30 Temmuz’da, Parkorman’da müzikseverlerle buluşacak.


Festivalin ilk gününde; sahnede “elektronik bir aydınlanış” deneyimi sunan Satori, soul-funk’ın imparatoriçesi L’Impératrice, elektro-pop’a yeni bir soluk getiren Agar Agar, deneysel pop üslubuyla Sylvie Kreusch ile küresel müzik sahnesinde adını duyuran Emir Taha sahne alacak.


İkinci gündeyse klasik ile elektronik müziği harmanlayan Jon Hopkins, samimi sahne enerjileriyle Büyük Ev Ablukada, romantik masalları ve şehvetli sesiyle Warhaus, meşhur “çöl noir” tınısıyla Still Corners ve karanlık R&B tarzıyla Tsar B festival dinleyici karşısına çıkacak.


Lale Kart üyeleri için öncelikli satışlar: 15-16 Mart

Genel satış: 17 Mart Cuma


“+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali” programı için tıklayın.


bottom of page