top of page

İMALAT-HANE’den Eylül’de Eş Zamanlı İki Sergi

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2022

İMALAT-HANE, Guido Casaretto’nun “Denk olmayan tabaklarda gravitonu aramak” (Looking for the graviton in uneven plates) adlı sergisiyle Can Küçük ve Cem Örgen’in “Girilmez” (No Entry) isimli sergisini, eş zamanlı olarak 10 Eylül - 10 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Guido Casaretto’nun “Denk olmayan tabaklarda gravitonu aramak” (Looking for the graviton in uneven plates) adlı sergisi kapsamında sergilenecek çalışmalarının çoğu Türkiye’de ilk defa izleyici karşısına çıkıyor. Çalışmalarında sıklıkla tekrarlama ve kopyalama eylemlerine rastlanan sanatçının yeni sergisi, yıldızları üreten astronomik dinamikleri, yeryüzü şekillerini doğuran jeodinamik süreçleri, zanaatkârın atölyesi ve sanatçının işliğiyle bir arada düşünmeyi mümkün kılıyor.

Can Küçük ve Cem Örgen’in yeni üretimlerinden oluşan “Girilmez” (No Entry), İMALAT-HANE’nin konumu itibariyle tanıklık ettiği üretim ağında bir eşik oluşturuyor. Sergide, “Girilmez” uyarısının dikkati keskinleştiren, herkesçe okunaklı, kişiler ve mekânlar arası ayrım belirten değerinin mekanik, biyolojik, sosyal ve gündelik karşılıklarına odaklanıyorlar. Küçük ve Örgen, bu uyarının arkasına geçildiğinde görülmesinin uygun olmadığı, iş güvenliği sınırlarının dışında kalan, kritik bilgilerin açığa çıktığı alanların fiziksel, duygusal ve ahlaki katmanlarını inceliyorlar.


Guido Casaretto, "Crossing Carnevale"


Can Küçük, "Karnında Kelebek", 2022, Çöp poşeti, kristal taş, 20 x 32 x 250 cm


Cem Örgen, "Tümör", 2022, Karton köşebent, Pelür kağıdı, boru rezistans, cyberknife tümör tedavi maskesi, vernikli ahşap, kağıt üzerine renkli kalem, civata, metal. 260 x 215 x 30 cm


Commenti


bottom of page