top of page

Jean-Michel Basquiat'nın Saklı Eseri Satışa Çıkıyor

Jean-Michel Basquiat'nın neredeyse 25 yıldır saklı kalan, gözlerden uzak kişisel portresi “Self Portrait as a Heel (Part Two)”, Sotheby’s New York sonbahar müzayedesinde satışa çıkıyor.


Sotheby’s’in 15 Kasım müzayedesinde eserin, 40 ile 60 milyon dolar arasında çekiç fiyatını görmesi bekleniyor. Açık artırmaların nadir eserlerinden biri olarak değerlendirilen yapıtın rekor kırma ihtimâli oldukça yüksek. Sanatçının 2017 yılında, iskelet tasviri bulunan isimsiz yapıtı 110 milyon dolar’ı görmüştü. Bu değer, açık artırmaya çıkacak olan “Self Portrait as a Heel (Part Two)” için en yakın rekor olarak görülüyor.


Sotheby’s’in Amerika’daki çağdaş sanat bölümünden sorumlu David Galperin, kasımda satışa çıkacak olan yapıtın Basquiat’ın portreleri arasında özel bir yeri olduğunu vurguladı. Sanatçının “kendisine kurnazca göndermeler yaptığı diğer tablolarından farklı olarak bu tablo, bilinçli olarak kendisinin kim olduğunu değil, aynı zamanda çevresi tarafından algılanan kimliğine dair güçlü izler sergiliyor” açıklamasında bulundu.



Jean-Michel Basquiat, "Self Portrait as a Heel (Part Two)", 1982

bottom of page