top of page

KAIROS “POV” İsimli Grup Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor

KAIROS, Can Akgümüş küratörlüğünde, “POV” isimli 19 sanatçının üretimlerini bir araya getiren grup sergisine, 16 Mart tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor.


Sanat eserlerinde derinlik ve uzaklık hissi oluşturmak amacıyla kullanılan perspektif, resim sanatının evriminde önemli bir kilometre taşıdır. Bu teknik, nesnelerin uzaktan nasıl göründüğünü, boyutlarını ve konumlarını doğru bir şekilde ifade etmeyi amaçlar. Resimde perspektif ile elde edilen mekan yanılsaması sorunu, tam da bu sorunu çözen insan zihninin dünya ile karşılaşmasında (biz dünyaya bakarız, dünya da bize bakar) ortaya çıkan problemin aslında mikro modelidir. Böylesi bir sorunla karşı karşıya kalan birey, çözüm üretme niyetiyle kendini var ettiği mekânın odağına yerleştirir. “POV”, perspektifin geleneksel sınırlarını kuir bakış açısıyla yeniden ele alarak izleyicinin ve yapıtla karşılaşma eyleminin özgürleşeceği bir zemin hazırlıyor. Sergi, yeni dünyanın boyutlarını ve konumlarını bir çeşitlilik içinde yansıtıyor.


Sergi Alp İşmen, Alptekin Soy, Anıl Saldıran, Cansu Yıldıran, Emre Keskin, Furkan Öztekin, İlhan Sayın, Kemal Özen, Metehan Törer, Murat Balcı, Murat Morova, Merve Tuna, Okyanus Çağrı Çamcı, Onur Hastürk, Seval Şener, Şafak Şule Kemancı, Studio Pinprick ve Yaz Taşçı’nın yapıtlarını bir araya getiriyor.


“POV” grup sergisi, 27 Nisan tarihine dek KAIROS’ta görülebilir.



Anıl SALDIRAN, "untitled", 50x50cm, 2023 -2024.

bottom of page