top of page

“Karanlık Gece” 28 Nisan’da Sinemaseverlerle Buluşuyor

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Film Ödülü” ve “En İyi Senaryo Ödülü”nü kazanan, yönetmenliğini Özcan Alper’in üstlendiği ve senaryosunu Murat Uyurkulak’la yazdığı son filmi “Karanlık Gece”, 28 Nisan’da Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.


27. Türkiye Almanya Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü kazanan Berkay Ateş’in (İshak) başrolünü üstlendiği yapım; küçük bir dağ kasabasından çıkmış gezgin bir müzisyen olan İshak’ın Anadolu kasabasında yaşadıklarını konu ediniyor. İshak’ın yedi yıl önce parçası olduğu bir linç olayı, ölmek üzere olan annesine veda etmek için kasabasına döndüğünde de peşini bırakmaz. Çocukluk arkadaşları olan diğer beş faille ve onları destekleyen kasaba halkıyla yüzleşen İshak, üzerine çöken suçluluk duygusuyla mücadele eder. Ancak suç ne kadar büyükse, herkesin elinde kan olduğu için sessizlik o kadar güçlenir.


Türkiye - Fransa - Almanya ortak yapımı, suç ve gerilim türlerinden izler taşıyan “Karanlık Gece”nin oyuncu kadrosunda; Cem Yiğit Üzümoğlu, Taner Birsel, Pınar Deniz ve Sibel Kekilli gibi isimler bir araya geliyor.


“Karanlık Gece”, 28 Nisan’da Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.


bottom of page