top of page

Karantina Rüyaları Bir Sergiye Konu Oluyor

Yapılan araştırmalar insanların karantina sırasında daha canlı rüyalar gördüğüne işaret ediyor. Bunun sebebinin ne olduğu konusunda şimdilik elimizde bir veri olmasa da sanat sektörü bu konudan ilham almakta geç kalmadı.

Londra Müzesi, insanların Covid-19 dönemindeki düşlerini dinlemeye başladı bile. “Guardians of Sleep” adlı yaklaşan bir proje için küratörler gönüllülerden rüyalarını paylaşmalarını istediler. Küratör Foteini Aravani karantinada hayat sıkıcı bir hâle geldiği için rüyalarda daha heyecan verici bir şey yaratma ihtimalimizi sorguya açıyor. Aravani fikrin karantina sırasında daha canlı rüyalar gördüklerini bildiren meslektaşları ve arkadaşları ile konuşmaktan çıktığını söylüyor. Proje kapsamında gönüllüler ve psikanalistlerin rüyaları ve olası anlamlarını tartıştıkları konuşmaların da kayıtları alınacak.

Müze, rüyaların ruh sağlığı ve kriz zamanlarında stresle başa çıkma hakkında neler söyleyebileceğine odaklanacak olan proje için Kanada'da bulunan Western Üniversitesi'ndeki The Museum of Dreams (MOD) ile iş birliği yapacak.



Comentários


bottom of page