top of page

“KAWS:HOLIDAY” Onuncu Durağında Prambanan Tapınağına Konuk Oluyor

2018’den bu yana dünya turuna devam eden “KAWS:HOLIDAY”in bir sonraki rotası Endonezya olarak açıklandı. AllRightsReserves (ARR) tarafından temsil edilen KAWS’ın meşhur karakteri “Accomplice”, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Prambanan Tapınağı’nda sergilenecek. “KAWS:HOLIDAY” bu sergiyle dünya üzerindeki 10’uncu durağına ulaşmış olacak.


1991 yılında listeye giren Prambanan Tapınağı, dünyada taş oymacılığının en iyi sergilendiği tapınaklar arasında bulunuyor. Endonezya’nın en büyük Hindu tapınağı olan mekân, 47 metre yüksekliğine sahip. 45 metre uzunluğundaki “KAWS:HOLIDAY”, bu yönüyle mimari yapıya gönderme yaparken sanatçının bu zamana kadar ürettiği en büyük eseri olmasıyla da dikkat çekiyor. Yerleştirme, tapınağın içerisinde sanatseverlerle buluşacak.


Günümüze kadar pek çok ülkeyi dolaşan “KAWS:HOLIDAY”, dünya turuna 2018’de, Seul semalarında başlamıştı. Yapıt; Taipei, Hong Kong, Tokyo, Bristol, Singapur, Changbai Dağları, Melbourne ve hatta stratosfere kadar uzanan yolculuğunun ardından, sanatçının ARR ile devam eden uzun soluklu iş birliği kapsamında, dünyanın en büyük Hindu tapınağında sergilenmeye hazırlanıyor.


“KAWS:HOLIDAY” UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Prambanan Tapınağı’nda sergilenecek.

Comentarios


bottom of page