top of page

“Kesişme”, Yedinci Edisyonuyla Genç Yetenekleri Bir Araya Getiriyor

x-ist’in genç yetenekleri bir araya getirdiği keşif serisi “Kesişme”, yedinci edisyonuyla, 13 Mayıs – 2 Temmuz tarihleri arasında izleyiciyle buluşuyor. Birçok başarılı sanatçının kariyerine ivme kazandıran “Kesişme”, bu edisyonunda Büşra Çeğil, Pelda Aytaş, Sayna Soleimanpour’un sergiye özel hazırladıkları yapıtlarına yer veriyor.

Sosyolojik ve psikanalitik ögeler aracılığıyla üretim yapan Büşra Çeğil, nesneleri deforme ederek duygular üzerine bağlar kurduğu eserleriyle x-ist’in galeri mekânında konumlanıyor.

İğne ve ipliği kadınlığın tarihi ve kimliğini sorgulama aracı olarak kullanan Pelda Aytaş, “Kesişme VII” sergisindeki eserlerinde kadınların arzunun nesnesi olmaktan ziyade öznesi olabilmesinin mümkünlüğünü araştırıyor.

Sayna Soleimanpour, kendisi için bir ifade dili hâline gelen otoportreleriyle “Kesişme VII”de bulunuyor. Çoğunlukla halüsinasyonlardan aldığı ilhamla üretim yapan sanatçı, bedeni ve kimliği üzerinden bilinç ve uyanış konularını irdeliyor.

Sergi, 13 Mayıs – 2 Temmuz tarihleri arasında Pazar ve Pazartesi günleri hariç her gün, 11:00 - 19:00 saat aralığında ziyaret edilebilir.



Büşra Çeğil, “Sular Yükseldiğinde”, Tuval üzerine yağlıboya, 105x100x10 cm


Sayna Soilemanpour, “Let Me Escape From Here”, hahnemühle kâğıt üzerine fine art baskı, 100x69.5 cm, 4 ed + 2 AP


Pelda Aytaş, “Abluka”, bez üzerine nakış, 90x60cm

Comments


bottom of page