top of page

Kezban Arca Batıbeki “On The Road” Sergisi ile Londra’daki FAAR Gallery Mayfair’da

Kezban Arca Batıbeki’nin “On The Road” adlı kişisel sergisi, 10 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında, Burcu Ölmez küratörlüğünde, Londra’da yer alan FAAR Gallery Mayfair’da ziyarete açılıyor. Batıbeki, son dönemde dünyada yaşanan pandemi sürecinde ele aldığı ve kişisel hafıza arkeolojisi içinde ortaya çıkardığı fotoğraflarında, deneyimin kendisini bir görme/bakma biçimine çeviriyor.


Batıbeki, yıllar içinde çıktığı yolculuklarda biriktirdiği anları kendine özgü yöntemiyle manipüle ederek dijital-kolaj sinematografik fotoğraflar olarak ortaya çıkarıyor. Sanatçının New York’tan Bologna’ya, St. Petersburg’dan Paris’e, Edirne’den Matera’ya uzanan sayısız yolculuğunda çektiği fotoğrafların her biri birer hafıza andacı olarak işliyor. 


Kezban Arca Batıbeki, sanatsal pratiğinde koleksiyoncu gibi davranıyor. Kendi iç dünyasını ve düşünsel atmosferini, biriktirdiği nesneleri kullanarak sanat eserlerine dönüştürüyor. Binlerce obje, onun sanat evini ve atölyesini, 16’ncı yüzyıl nadire kabinelerinde olduğu gibi anlamlı semiyotik bir hazineye çeviriyor Nesnelerin ve imgelerin kullanımı, sadece görsel bir anlamla sınırlı kalmıyor, aynı zamanda toplumsal, kültürel ve kişisel bir derinlik taşıyor. 


Kezban Arca Batıbeki, "BOLOGNA DAY", 25x40 cm, Digital Photo Collage/ Silver Print Mounted on 3mm Forex, 2020.

Comments


bottom of page