top of page

Kun Art Space Basako’nun “Soyağacı” Sergisini İzleyiciyle Buluşturacak

Güncelleme tarihi: 1 Eki 2022

Çukurova bölgesinin dikkat çeken sanat galerisi Kun Art Space, Basako’nun son dönem büyük boy kağıt işlerinin ağırlıkta olduğu “Soyağacı” adlı ikinci kişisel sergisini, 8 Ekim - 6 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Basako’nun “Sırça Fanus”, “Kırık, Kesik, Çizik” ve “Dora’nın Oyunu” serilerinden eserlerin yer

alacağı “Soyağacı” isimli sergi, İstanbul’da yaşayan ve üreten sanatçının eğitimini aldığı grafik alt yapısından izler taşıyor. Basako, eserlerinde doğu sanatının motif geleneğini desen duygusuyla birleştirerek doğa, kent, yuva ve annelik konularında eserler üretiyor. Kağıt üzerine suluboya ve akrilikle çalıştığı işlerine kendi çektiği fotoğraflardan kolajlarla katmanlar oluşturup, optik oyunlarla izleyicinin algısını derinleştiriyor.

Geçtiğimiz yıl Kuzgun Art Space adıyla çalışmalarına başlayan, bu sezon Kun Art Space adıyla yola devam etme kararı alan galeri, isim değişikliğiyle birlikte vizyonunu da güçlendirerek uluslararası projeleri hedefleri arasına ekliyor. Alışılagelmiş İstanbul sanat rotasına Adana’da farklı bir alternatif sunan galerinin amaçları arasında sanatçılara güneyde yeni bir alan açmak yer alıyor.


Basako, "İsimsiz / Untitled", kâğıt üstüne karışık teknik, 2021


Basako, "İsimsiz / Untitled", kâğıt üstüne karışık teknik, 2020


Basako, "İsimsiz / Untitled", kâğıt üstüne karışık teknik, 2020

bottom of page