top of page

Madonna ve Beeple NFT ile Güçlerini Birleştirdi

Kripto sanatın öne çıkan isimlerinden Beeple, “Pop’un kraliçesi” Madonna ile üç NFT üretimi için iş birliği yaptı.


Madonna’nın sanal ortamda üç boyutlu tasarlandığı videolar; “Doğa Ana”, “Evrimin Annesi” ve “Teknolojinin Annesi” olmak üzere üç ayrı başlıkla adlandırılıyor. Sanatçı ilk olarak, kurgusal laboratuvar ortamında bir ağaç, ikinci adımda distopik bir şehirde kelebekler ve son olarak yemyeşil bir bahçede mekanik kırkayakları tasvir ediyor. Vücudu ve yüz hatlarının Madonna’yı andırdığı şüphe götürse de kadın bedeninde yaratım ve dünyaya gelişi temsil eden cinsel uzuv ise oldukça detaylı biçimde ifade ediliyor.


Beeple kullanıcı adıyla tanıdığımız Mike Winkelmann, Mayıs 2007’den itibaren günde bir kez yaptığı resimlerinden oluşan dijital koleksiyonu “Everydays” serisiyle NFT dünyasında öne çıkıyor.


Madonna, Beeple ile iş birliğinde yaratılan konsepte dair şu sözleri dile getiriyor: “Bu çalışmada yaratım kavramını sorgulamak istedim. Bir çocuğun sadece bir kadının vajinası aracılığıyla dünyaya gelişi üzerinden değil, aynı zamanda bir sanatçının yaratıcılığı doğurmasıyla da ilişkilendirmek istedim.”


NFT serisi SuperRare’de 11 Mayıs’ta satışa sunulacak.


Beeple, Mother of Nature, 2021 SUPERRARE

Beeple, Mother of Nature, 2021 SUPERRARE

bottom of page