top of page

Meksikalı Sanatçı Bosco Sodi’nin Türkiye’deki İlk Sergisi Sevil Dolmacı Gallery’de

Sevil Dolmacı Gallery, Meksikalı sanatçı Bosco Sodi’nin “The Silence of Form” isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisine, 21 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Eser seçkisi, sanatçının Meksika, Amerika ve Avrupa’daki atölyelerinde gerçekleştirdiği üretimlerinden oluşuyor. Bosco Sodi, üretim aşamasında, bu ülkelerin kültürel zenginliklerinden, felsefelerinden ve coğrafyaların sunduğu malzeme olanaklarından yararlanıyor.


Sanatçı, genellikle tuval ve heykelden oluşan eserlerini, doğal malzemelerden oluşturduğu karışımı katmanlar hâlinde elle uygulayarak, yaratıcı sezgi ve raslantısallığa dayanan meditatif bir süreç ile meydana getiriyor. Sodi, önyargılardan ve dış çağrışımlardan kaçınmayı amaçlayarak üretimlerinin çoğunu kasıtlı olarak isimsiz bırakıyor. Bu sayede izleyici sanatçı ile ortak bir diyaloğa girme fırsatı yakalıyor.


Bosco Sodi’nin “The Silence of Form” isimli Türkiye’deki ilk kişisel sergisi, 21 Eylül - 28 Ekim tarihleri arasında Sevil Dolmacı Gallery'de görülebilecek.

Comments


bottom of page