top of page

Melek Zeynep Bulut'un Ödüllü Eseri “Açık Yapıt” 10 Aralık’a Dek AKM’de

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluştu. Türkiye’de ilk kez gösterime giren “Açık Yapıt” sergilemesi, ziyaretçilerden gelen yoğun ilgi üzerine 10 Aralık tarihine dek uzatıldı.


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı özel daveti ile  Cumhuriyet’in 100’üncü yıl kutlamaları için Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyarete açılan eser, aidiyet ve kent vurgusunu temel alarak “dünya dediğimiz bu katılığa” özel kürasyonu ile iki bakışlı bir sergi; şehrin ortasında yerine yerleşmeyen, dünyaya aidiyetimizi sorgulayan, yer yer sıkışık, yer yer eğreti bir teatral anıt olarak olarak ziyaretçilerle buluşuyor. “Açık Yapıt”; tanımların anlamını yitirdiği, sınırların bulanıklaştığı günümüzde tiyatral bir anıt, tüm zamanlara bir soru işareti olarak sembolleşiyor. 


“Açık Yapıt”, Haziran 2023’te London Design Biennale’de tarihi Somerset House’un avlusunda sergilenmesinin ardından, 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilerek “Public Award” ödülünü kazandı. Bu teatral anıt, çeşitli çağdaş sanat otoriteleri tarafından “Son Anıt” olarak yorumlanarak, sergilendiği ilk günden itibaren uluslararası basında önemli bir yer edindi.


 “Açık Yapıt”, 10 Aralık tarihine kadar AKM’de ziyaret edilebilecek.


Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, 10 Aralık tarihine dek AKM'de görülebilir. Fotoğraf: Mehmed Arda



Comments


bottom of page