top of page

Melike Kuş’un “Eye to Eye in Dystopia” Sergisi Merdiven Art Space’de Açıldı

Merdiven Art Space, Melike Kuş’un “Eye to Eye in Dystopia” (Distopyada Göz Göze) isimli ilk kişisel sergisine, 5 Aralık tarihinden itibaren ev sahipliği yapıyor. Çocukluk yıllarında iplere olan büyülü ilgisi ve bunun yaratıcılığına kök salmasıyla sanatının ilk filizlerini bu nesneyle buluşturan Kuş, bakmak ve görmek kavramlarına odaklanıyor.


Kuş’un eserlerinde “distopya” kavramı ve "at gözlüğü ile bakmak" deyimi oluşturduğu maskeli portrelerde birleşiyor. Bu portreler, toplumsal körlükten kurtulma ve gerçekliği görebilme yeteneğini simgeliyor, belki de toplumun gerçekleriyle yüzleşme, duyarsızlığından kurtulma ve bireyleri toplumsal meselelere karşı daha duyarlı hâle getirme potansiyelini vurguluyor. Kuş'un iplikle yarattığı dünya, bakmak ve görmek arasındaki ince çizgiyi anlamamıza yardımcı olurken, distopya kavramı aracılığıyla toplumsal değişim için sadece bakmaya değil, gerçekten görmeye davet ediyor.


“Eye to Eye in Dystopia” (Distopyada Göz Göze) sergisi, 30 Aralık tarihine dek görülebilir.


Melike Kuş’un “Eye to Eye in Dystopia” (Distopyada Göz Göze) isimli ilk kişisel sergisi, 30 Aralık tarihine dek Merdiven Art Space'te görülebilir.

Comments


bottom of page