top of page

Mina’nın Çocukları “Kolektif İyileşme” Sergisiyle Metrohan’da

Mina’nın Çocukları Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iş birliği ile hayata geçirdiği, Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşen “Kolektif İyileşme” başlıklı sergiyi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de içine alacak süreyle bir ay boyunca Metrohan’da sanatseverlerle buluşturuyor. 19 ulusal ve uluslararası sanatçıların yapıtları ile “kadını” merkezine alan sorunlara dikkat çeken sergi, iyileşmenin yollarının aranacağı tartışmalara, toplumun farklı katmanlarını ilgilendiren toplumsal cinsiyet eşitsizliği, farkındalık yaratma, travmaların iyileştirilmesi vb. konuların tartışmaya açıyor. Paralel etkinlik serisinde ise meditatif ses deneyimleri, söyleşiler, arşiv çalışmaları, psikopatolojik analiz yapan girişimler ziyaretçileriyle buluşacak.


“Kolektif İyileşme” sergisinde; Hoda Tawakol, Alicia Framis,Mehtap Baydu,Saelia Aparicio, Silva Bingaz, Roslyn Orlando, Neriman Polat, Nancy Atakan, İnci Eviner, Nergiz Yeşil, Büşra Çeğil, Lara Ögel, Zeyno Pekünlü, Deniz Hartık, Leyla Emadi, Leyla Gediz, MADEYOULOOK gibi sanatçıların yanı sıra; Julia Stoschek Koleksiyonu’ndan Tracey Emin’e ait video ile İstanbul Oyuncak Müzesi Koleksiyonu’ndan oyuncaklar yer alıyor.


Temelinde Mina Başaran bursunda yer alan, 10-14 yaş aralığında ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi olan Mina’nın Çocukları, bu kez yaşanan depremde eğitime ulaşmada ve barınma sorun yaşayan üniversiteli genç kadınlara da yapılan bağışlarla destek olacak.


Made Ulook


Saelia Aparicio

Kommentare


bottom of page