top of page

Mk Yurttaş, "O.B.A.” Adlı Performansı ile İstanbul Sokaklarında

Mk Yurttaş,"O.B.A.” isimli posthuman (insan sonrası) beden/mekân/zaman konusunu araştıran ses üzerine performans araştırma projesini, 5533 ev sahipliğinde, 1 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında sergiliyor. Performistanbul iş birliğiyle gerçekleşen ve bir duyusal coğrafya tahayyülü olarak tarif edilen proje, ismini "Organizmalar Birer Algoritmadır" cümlesinin baş harflerinden ve sanatçının çocukluğundan gençliğine kadar yaz aylarında yaşadığı oba isimli yapılardan alıyor. Haftanın üç günü deneyimlenebilen proje; her pazartesi, cuma ve cumartesi günü, 14:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek.


Proje, 1 Nisan'da "Organizmalar Birer Algoritmadır" isimli ilk performans ile İstanbul'un Fatih / Kadırga semtindeki Sokullu Mehmet Paşa Camii Külliyesi Avlusu'nda bir ses/mekân deneyimi ile başladı. Avludan İMÇ Blokları'na doğru kolektif bir yürüyüşün ardından İMÇ koridorlarında ve 5533'te devam ediyor. Takip eden haftalardaki her bir cumartesi ise sırasıyla O, B ve A harfleriyle ilişkilenen dörder saatlik, dört farklı performansı içeriyor.


Toplamda 32 saatlik bir sürece yayılarak canlı olarak üretilen bir performatif enstalasyon ve iki ayrı ses enstalasyonunu kapsıyor.


Mk Yurttaş'ın, Performistanbul iş birliğiyle ”O.B.A.” isimli projesi, 5533 ev sahipliğinde, 1 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasında sergileniyor.


Comments


bottom of page