top of page

Naile Akıncı’nın Retrospektif Sergisi Müze Gazhane’de

Türk resim sanatının önemli kadın ressamlarından Naile Akıncı’nın 60 yıl süresince resmettiği, İstanbul’un ilhâm verici semti Eyüp ve Piyer Loti’ye odaklanan “Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektif” başlıklı sergisi, 16 Temmuz tarihine kadar Müze Gazhane’de sanatseverlerle buluşuyor. Sanat tarihçi Ebru Nalan Sülün küratörlüğünde hazırlanan sergi kapsamında; Naile Akıncı’nın kişisel, özel ve devlete ait kurumsal koleksiyonlarda yer alan 200’e yakın eseri izleyiciye sunuluyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyetin 100’üncü yılını Türk resim sanatının öncü kadın sanatçılarının eserlerine yer veren bir sergi serisi ile kutluyor. Bu bağlamda izleyiciyle buluşan Naile Akıncı’nın kişisel sergisi, küratöryel kurguda toplam 7 farklı tarih bölümüne ayrılıyor. Eser seçkisini oluşturan yapıtlara sanatçının sanat yaşamı süresince kaleme alınan referans sanat eleştirisi metinleri, sanatçılar tarafından yorumlanan Naile Akıncı otoportreleri eşlik ederken, sergi döneme dair bu bağlamda kapsamlı ve önemli bir perspektifi sunmayı amaç ediniyor.


Naile Akıncı’nın “Bir Kendilik Öyküsü: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektif” başlıklı sergisi, 16 Temmuz tarihine kadar Müze Gazhane’de sanatseverlerle buluşuyor.

Comentarios


bottom of page