top of page

Odeabank O’Art, “Hazne / Chamber” sergisiyle Senkron’da

Odeabank’ın sanat platformu O’Art, sanatçı Özge Topçu’nun mekâna özgü yerleştirmesi “Hazne / Chamber” ile Senkron’da yer alıyor.Dijital sanat ile mekâna özgü enstalasyonu bir araya getiren sergi 15 Nisan’dan itibaren sanatseverlerle buluşturacak. Begüm Güney küratörlüğünde tarihi bir su sarnıcında uygulanan dijital yerleştirme, sanal ortamda Odeabank web sitesi üzerinden gezilebilecek.


Özge Topçu’nun “Hazne” isimli eseri suyun hafızasından ilham alan bir çalışma. İstanbul’da yer alan kutsal bir mekânın temelinde, mekânın mimari planının bir uzantısı olarak derine inen, suyun toplandığı ve dağıtıldığı bir sarnıç alanında gerçek fotoğraf çekimleriyle bir heykeli birleştiriyor. Hazne, kelime kökeninin de verdiği ilhamla, suyun hafızasını bir hazine olarak kabul ediyor. Yapıt, sanatçının önceki işlerinde sıklıkla yer alan, üst boyutlu geometrik formların ve bu formların iz düşümlerinin görsellerini mimariyle etkileşime geçirmesinin yanı sıra, bu sefer daha mikro bir elementin, suyun ve su moleküllerinin ses frekanslarıyla oluşturdukları cymatic motiflerini de hacimlendirerek yüksek boyut geometrisindeki heykellere dönüştürüyor.


Sergi, Senkron kapsamında 30 Nisan tarihine dek Senkron web sitesi www.senkronvideo.art ve süresiz olarak Odeabank web sitesi www.odeabank.com.tr ‘den 7/24 canlı olarak izlenebilecek.




Comments


bottom of page